Zwembaden

Firma laag energieverbruik is gespecialiseerd in het plaatsen van zwembaden in elk gewenste vorm en grootte, inclusief het voorbereidende grondwerk, de installatie en het leidingwerk. Tevens leveren, installeren en onderhouden wij naar wens de benodigde filters, pompen en verlichting.

U kunt kiezen uit een ruim aanbod:

  1. Voorgevormde zwembaden
  2. Bouwkundige zwembaden met folieafwerking
  3. Betegelde zwembaden
  4. Zwemspa’s
  5. Zwemvijvers

Ook kunt u bij ons terecht voor alle zwembad accessoires:

  1. Verwarmingsysteem
  2. Zuiveringsinstallaties
  3. Afdeksysteem
  4. Schoonmaaksysteem

Zwembaden

Voorgevormde zwembaden zijn (kunststof) baden die in verschillende standaard vormen,  kant en klaar vanaf de fabriek, geleverd worden.
Voor specifieke maten of vormen kunt U beter kiezen voor een folieafgewerkt zwembad of een betegeld zwembad. De mogelijkheden van deze baden zijn nagenoeg onbeperkt. Aangezien er verschillende materialen gebruikt worden bij het realiseren van het zwembad is het vooral een kwestie van persoonlijke voorkeur. Alle drie de opties zijn prima keuzes, van goede kwaliteit en hebben een lange levensduur.
Als u uw wensen kenbaar maakt kunnen wij U een passend advies geven.

Zwemspa’s

Een zwemspa is een combinatie van een jaccuzi en een zwembad. U kunt hierin heerlijk relaxen met massagestralen en bubbels maar u kunt ook tegen krachtige waterstralen in zwemmen. U kunt hiermee sport en ontspanning prima combineren. Het is een voordeel dat een zwemspa betrekkelijk weinig ruimte in beslag neemt dus ook in kleinere ruimtes of tuinen geplaatst kan worden.

Zwemvijvers

Veel mensen willen graag een zwemmogelijkheid in hun tuin maar willen niet dat het aanzien van hun tuin sterk beinvloed wordt door een zwembad.
Voor deze mensen is er een schitterende oplossing, namelijk de zwemvijver.
De “natuurlijk”  vormgegeven vijver bestaat uit twee gedeelten: het zwemgedeelte en het biologisch filtergedeelte met daartussen een smalle onderwaterdam. Het zwemgedeelte mag voldoende groot en diep zijn zodat “baantjes trekken” en zelfs duiken vanaf een duikplank mogelijk is.
Het filtergedeelte wordt voorzien van materialen en planten die de biologische reiniging van het water bevorderen. Het water wordt vanuit het zwemgedeelte na een eerste mechanische filtering in het biologische filtergedeelte gepompt en zal na de reiniging via de overloopdam weer in het zwemgedeelte terechtkomen.
Door de doorstroomsnelheid, de maten van het zwemgedeelte en de maten van het filtergedeelte op een juiste wijze op elkaar af te stemmen ontstaat er een biologische kringloop die een kraakheldere zwemvijver oplevert.
Een zwemvijver levert een schitterende bijdrage aan een “natuurlijke” tuin en is tevens een bron van weldaad en gezondheid.

Verwarmingssysteem

Uw zwembad kan uitgebreid worden met een Elios verwarmingssysteem. Deze zorgt voor een aangename watertemperatuur waardoor het zwembad ook tijdens koelere dagen gebruikt kan worden. Dit systeem is ecologisch verantwoord door gebruikmaking van zonne-energie.
Ook is het mogelijk om uw zwembad te verwarmen d.m.v. aardwarmte. Een warmtepomp zet de energie uit de grond om in warmte en hiermee wordt uw zwembad op een milieuvriendelijke wijze verwarmt. Tevens is dit systeem veel voordeliger in gebruik dan een cv ketel. Graag geven wij u advies in de mogelijkheden.

Afdeksysteem

Het is mogelijk en aan te raden om uw zwembad te overkappen of af te dekken.
Een afdekking kan bestaan uit zeil of kunststof lamellen.
De echte topper in afdekking is de Aquaguard. Dit is een veiligheidsafdekking voor zwembaden waarover gelopen kan worden zonder dat u of uw kinderen in het water vallen. Een speciaal zeildoek wordt geleid en vastgehouden door aluminium rails. Het doek kan het gewicht van meerdere volwassen personen dragen.

Voor het overkappen van u zwembad zijn er talloze mogelijkheden, ook hiervoor geven wij u graag een persoonlijk advies.

Schoonmaaksysteem

Voor zwembaden met een vlakke vloer en vlakke wanden is het mogelijk een “schoonmaakrobot” in te zetten. Geheel geautomatiseerd neemt dit apparaat u de minder aantrekkelijke schoonmaakwerkzaamheden uit handen.
Ook is het mogelijk om bij de aanleg van uw zwembad voorzieningen te treffen die de drijvende verontreinigingen (stof, bladeren) afvoeren voordat deze naar de bodem zinken.

Advisering

De aanschaf van een zwembad of zwemvijver is een investering die u graag zo goed en zo zorgvuldig mogelijk wilt afwegen. Graag stellen wij onze expertise ter beschikking om ter plaatse alle wensen en mogelijkheden met U door te nemen.