Vijveraanleg

Firma Van der Haar is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van alle soorten en maten vijvers, fonteinen en waterornamenten.

Vijver voor uw siertuin

Een bijzondere aanvulling in uw tuin is een kristal heldere vijver met eventueel de meest mooie vissen.
Vijvers zijn in allerlei maten, vormen en materialen te maken. Houdt u van een strakke modern gevormde vijver of van een natuurlijke vijver, wij kunnen het voor u realiseren.
Om uw vijver nog meer te verfraaien kan er een fontein of waterornament in geplaatst worden. Dit maakt het geheel niet alleen veel fraaier maar het verbetert gelijktijdig de waterkwaliteit.

Aangezien er in de meeste vijvers vissen gehouden kunnen worden, is het van groot belang voor het welzijn van de vissen dat een vijver aan zeer specifieke eisen voldoet. Afhankelijk van de soort vissen en de wensen van de klant kan een  vijver worden aangepast om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen dmv een zuiveringssysteem. Daarbij moet terdege rekening worden gehouden met het verrijken van het water met zuurstof, elimineren van slechte bacteriën en het afvoeren van verontreinigingen zoals bladeren of uitwerpselen van de vissen. Vanuit onze expertise stemmen wij de eisen en de mogelijkheden af met uw wensen.

Vijver/Fontein voor openbare ruimten

Openbare ruimten, zoals pleinen en parken, worden steeds meer “aangekleed” met vijvers, fonteinen of speelse waterornamenten.
De mogelijkheden op dit gebied zijn nagenoeg onbeperkt.
Firma van der Haar heeft inmiddels aangetoond een belangrijke rol te kunnen spelen bij het uitwerken en realiseren van dergelijke (grootschalige) projecten.

Zwemvijvers

Veel mensen willen graag een zwemmogelijkheid in hun tuin maar zien op tegen een onnatuurlijk zwembad die het aanzien van hun tuin zo sterk beïnvloedt.
Voor deze mensen is er een schitterende oplossing, namelijk de zwemvijver.
De natuurlijk gevormde of moderne zwemvijver bestaat uit twee gedeelten: het zwemgedeelte en het biologisch filter gedeelte met daartussen een smalle onderwater dam. Het zwemgedeelte mag voldoende groot en diep zijn zodat “baantjes trekken” en zelfs duiken vanaf een duikplank mogelijk is.
Het filtergedeelte wordt voorzien van materialen en planten die de biologische reiniging van het water bevorderen. Het water wordt vanuit het zwemgedeelte, door het mechanische filter gepompt waarna het, in het biologische filtergedeelte gepompt wordt en zal na de reiniging via de overloopdam weer in het zwemgedeelte terecht komen.
Door de doorstroomsnelheid, de maten van het zwemgedeelte en de maten van het filtergedeelte op een juiste wijze op elkaar af te stemmen ontstaat er een biologische kringloop die een kraakheldere zwemvijver oplevert.
Een zwemvijver levert een schitterende bijdrage aan uw tuin en is tevens een bron van weldaad en gezondheid.

Fonteinen

Fonteinen hebben door de eeuwen heen een magische aantrekkingskracht op de mens. Wie kent niet voorbeelden van schitterende locaties waar grootse spuitende water partijen een feestelijk element vormen. Of locaties waar juist kleine fonteinen voor een sfeer van rust en intimiteit zorgen.
Firma van der Haar brengt al uw wensen op het gebied van fonteinen tot realiteit. Voor de uitgebreide mogelijkheden vindt u in de menubalk onder het kopje fonteinen meer informatie.

Waterkwaliteit

Heel belangrijk om te kunnen genieten van uw vijver of waterornamenten in u tuin is de kwaliteit van het water. Daarbij speelt niet alleen de helderheid maar ook de biologische kwaliteit een grote rol voor uw gezondheid, de gezondheid van uw huisdieren en natuurlijk voor de gezondheid van de vissen in de vijver. (Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauwalg of botulisme)
Firma van der Haar heeft alle expertise in huis voor het ontwerp, de levering, de installatie en het onderhouden van alle benodigde systemen om het water in uw tuin in optimale conditie te houden.