Fonteinen

Fonteinen hebben door de eeuwen heen een magische aantrekkingskracht op de mens. Wie kent niet voorbeelden van schitterende locaties waar groots spuitende waterpartijen een feestelijk element vormen. Of locaties waar juist kleine waterelementen voor een sfeer van rust en intimiteit zorgen.

Firma laag energieverbruik is gespecialiseerd in het leveren, installeren en onderhouden van alle soorten en maten fonteinen. De mogelijkheden met het “spelen” met water zijn nagenoeg onbeperkt en wij brengen al uw wensen op het gebied van fonteinen of waterelementen tot realiteit.

Wist u dat een fontein een belangrijke bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van uw vijverwater? Zie waterkwaliteit.

Fontein voor in uw tuinvijver

In nagenoeg elke tuinvijver, groot en klein, is het mogelijk een fontein te plaatsen.
Dit uiteraard geheel afgestemd op uw wensen.

Fontein voor openbare ruimten

Openbare ruimten, zoals pleinen en parken, worden steeds meer “aangekleed” met vijvers, fonteinen of speelse waterornamenten. De mogelijkheden op dit gebied zijn nagenoeg onbeperkt.

Firma van de Haar heeft inmiddels aangetoond een belangrijke rol te kunnen spelen bij het uitwerken en realiseren van dergelijke (grootschalige) projecten.

Soorten fonteinen

Fonteinen kunnen in alle vormen en maten uitgevoerd worden.
Van kleine stationaire éénstraal fonteinen, tot grote dynamische meerstraal fonteinen met wisselende stralen en straalhoogten.
Werkelijk alles is mogelijk!

Waterelementen

Naast fonteinen zijn er talloze mogelijkheden om het element water toe te passen in tuinen en parken, kantoorgebouw, instelling of waar dan ook.
Met waterbronnen en rustig kabbelende beekjes kunt u een heel speciale sfeer creëren. Maar ook een flinke bergstroom en/of een klaterende waterval behoren tot de opties.
We zijn u graag behulpzaam bij het uitwerken en realiseren van uw creatieve ideeën.

Waterkwaliteit

Het is van groot belang dat de kwaliteit van het water voldoet aan de gewenste normen. Voorkomen moet worden dat door stilstand van het water, en het daardoor optredende zuurstoftekort, ongewenste situaties zoals stankoverlast, botulisme of (blauw) algengroei ontstaan.
Fonteinen zijn een uitstekend en decoratief middel om de waterkwaliteit positief te beïnvloeden. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden om kwaliteitsproblemen op te lossen o.a. dankzij goede beluchtingsystemen en watermixers.
Ook hierbij is expertise en maatwerk van groot belang om het optimale resultaat af te wegen tegen aanvaardbare kosten.

Graag komen wij de situatie ter plekke bekijken en al uw ideeën en wensen met u doornemen.