Beregening

Firma laag energieverbruik is gespecialiseerd in het op maat maken, leveren, installeren en onderhouden van beregeningssystemen.
Door de vele toepassingsmogelijkheden is voor elke situatie een optimale oplossing te vinden.

Beregeningssystemen voor  (dak) tuinen

Voor mooi groen blijvende gazons en prachtig bloeiende borders is de juiste hoeveelheid water op het juiste moment van groot belang.
Het gazon heeft evenwel een andere hoeveelheid water per m2 nodig dan een border met planten en dit alles het liefst met een zo zuinig mogelijk waterverbruik.
De toepassingen in de beregeningswereld zijn op dit moment zover ontwikkeld dat er voor elk type groen een specifiek type sproeier of druppelaar bestaat waarmee het water wordt verdeeld naar behoefte van de beplanting.
Een automatisch sproeisysteem neemt u niet alleen veel werk uit handen maar u kunt ook met een gerust hart voor een langere periode weggaan.
Door het plaatsen van een regensensor kan de beregeningscyclus bij voldoende natuurlijke neerslag onderbroken worden zodat overbevloeiing voorkomen wordt.

Om optimaal te kunnen genieten van uw tuin worden de sproeiers zoveel mogelijk uit het zicht geplaatst. De meeste sproeiers zitten verzonken in de grond en komen omhoog zodra er gesproeid gaat worden en verdwijnen weer zodra het sproeien stopt.

Voor bestaande tuinen zijn wij in staat om het beregeningssysteem aan te leggen met een minimale verstoring van uw tuin. Dit kan door een juiste werkwijze en toepassing van de meest moderne hulpmiddelen, zoals een sleuvenfrees en een graszodensnijder.

Beregeningssystemen voor parken, sportvelden, manegebodems en objecten

Door de grote diversiteit aan sproeiers, leidingen en besturingssystemen is er nagenoeg geen grens aan de grootte van de te beregenen oppervlakte of de omvang van het te beregenen object. Zo behoort het geheel automatisch beregenen van een complete golfbaan tot de mogelijkheden.
Ook bij het beregenen van paardrijbakken, sportvelden of tennisbanen kan een beregeningssysteem (eventueel geautomatiseerd)  u veel werk en veel tijd besparen.

 

Beregenings- of nevelsystemen voor stofbestrijding

Een (geautomatiseerd) beregenings- of nevelsysteem kan heel goed ingezet worden ter bestrijding van ongewenste stofvorming. Daarbij valt te denken aan maneges of rijbakken maar ook aan grote oppervlakten zoals een crossbaan, een zandopslagterrein of een industrieterrein.
De paarden en berijders in uw manege, het publiek bij de crosswedstrijden of  de medewerkers op uw fabrieksterrein zullen u dankbaar zijn wanneer zij verschoond blijven van het ongewenste stof.
Door onze geavanceerde beregeningssystemen kunt u dit soort problemen verhelpen zonder dat het veel tijd en werk kost.

 

 

Beregeningssystemen voor vorstbescherming

Beregening is echter niet alleen geschikt voor het besproeien van gewassen in het droge seizoen, maar kan ook dienen als vorstbescherming voor de fruitteelt. Door het vernevelen van water tijdens de vorstperiode in het voorjaar ontstaat er een dun laagje ijs op de fruitbomen. Dit ijslaagje voorkomt dat er vorstschade ontstaat aan de nog ontluikende bloemknoppen.

 

 

Onderhoud van beregeningssystemen

Hoewel onze beregeningssystemen zeer onderhoudsvriendelijk zijn, is het aan te bevelen om aan het begin en het einde van het beregeningsseizoen  onderhoudswerkzaamheden te verrichten.
Het afsluiten en het opstarten van de sproeisystemen in het voor- en najaar kan, naar wens, door Firma van der Haar verzorgd worden.

 

 

Tekening

Indien u een (globale) tekening van het te besproeien object opstuurt met daarbij de maatvoering en eventueel de bestrating, gazon, border(s) en beplanting, dan sturen wij een vrijblijvende offerte.
Tevens bestaat de mogelijkheid dat wij de situatie ter plekke komen bekijken en alle wensen met u doornemen.