Aardwarmte

Uw woning, zwembad of bedrijfspand energiezuinig verwarmen of verkoelen?

Aardwarmte is de oplossing!

 

Firma laag energieverbruik heeft zich gespecialiseerd in het boren van warmtebronnen en waterbronnen.
Door gebruik te maken van een warmtebron kunt u uw woning, zwembad of bedrijfspand in de winter verwarmen en in de zomer verkoelen.
De energie die daarvoor nodig is komt van aardwarmte, dit is een onuitputtelijke bron.
Aardwarmte is energie die ontstaat in de bodem. Deze energie kan worden opgenomen doordat een boorwagen meerdere gaten in de grond boort. De diepte van de warmtelussen is afhankelijk van capaciteit en grondsoort maar meestal tussen de 50 tot 150 meter diep. In deze boorgaten worden warmtelussen geplaatst die gevuld zijn met een water/glycol mengsel.
Door middel van een warmtepomp wordt het water/glycolmengsel rondgepompt. De vrijgekomen warmte wordt via de warmtepomp doorgegeven aan de vloer- of wandverwarming. Bij terugkomst in de warmtepomp is het water/glycol mengsel afgekoeld en wordt het weer terug gepompt naar de warmtelussen. Het proces begint dan weer opnieuw. In de zomer wordt het water/glycol mengsel buiten de warmtepomp om door de wisselaar gepompt en hierdoor kan het systeem gebruikt worden om te koelen. Dit betekent continu warmte in de winter en een koelende werking in de zomer. energievergelijker

Voordelen van aardwarmte:

  1. Energiebesparend
  2. Milieuvriendelijk
  3. Onuitputtelijke bronnen
  4. Lage onderhoudskosten
  5. Lange levensduur
  6. Constante warmte in de winter
  7. Constante koeling in de zomer

 

 

Er zijn verschillende soorten systemen. Welk systeem bij u past is onder andere afhankelijk van de benodigde capaciteit.

Open Systeem
Gesloten Systeem

 

Aangezien een warmtebron maatwerk is willen wij u graag persoonlijk informeren en adviseren.